Vliegtuig volladen met hulpgoederen

Op 12 januari 2010 werd Haïti getroffen door een verwoestende aardbeving. Er vielen honderdduizenden doden en gewonden. Vele gebouwen stortten in en de al zo gebrekkige infrastructuur in en rondom Port-au-Prince en Leogane werd totaal verwoest. Een ongekende ramp! Iedereen weet het waarschijnlijk nog wel.

De luchtbrug
Vanuit Nederland werd een actie op touw gezet om een groep van ruim 100 adoptiekinderen via een luchtbrug uit Haïti te halen. Het is een enorme operatie geweest waarbij diverse partijen dag en nacht zijn bezig geweest om het voor elkaar te krijgen. SHH werd gevraagd het vliegtuig dat de kinderen zou gaan halen te beladen met hulpgoederen en medicatie. De tijdsdruk was heel groot, we hadden maar een paar dagen. Maar het is uiteindelijke gelukt. We hebben dankzij vele donateurs en hulp van betrokkenen het vliegtuig kunnen volladen met water, voedselrepen, medische middelen, luiers en allerlei anderen broodnodige goederen. Het vliegtuig vertrok om in eerste instantie op Curacao te landen. Aan boord een team van medisch personeel, mensen van het adoptiebureau, mensen die ook maar iets konden betekenen om de kinderen te begeleiden, waaronder de vrouw van onze voorzitter. We volgden alles tot op de minuut. Op Curacao moest men overstappen op een ander vliegtuig, de goederen werden overgeladen en vervolgens moest men wachten op toestemming van de Amerikanen (die het vliegveld in Port-au-Prince hadden overgenomen) om te mogen landen. Veel vluchten werden geweigerd, maar omdat dit een humanitaire vlucht was (dankzij de medicatie aan boord!) mocht er geland worden. De volgende dag is men naar Haïti gevlogen en heeft men de kinderen op kunnen halen. Op 21 januari 2010 kwamen de kinderen en de crew aan op vliegveld Eindhoven. Stichting Help Haïti mocht bij de aankomst zijn en toen werd het eindelijk tijd voor emoties...

Ondertussen hoorden we dat onze goederen door Nederlandse mariniers middels een konvooi onder o.a. de verschillende kindertehuizen waren verdeeld.

Huidige status

Afgerond.