N.B.

Al enkele jaren steunt Stichting Help Haiti vanuit haar eigen middelen geen kindertehuizen meer in Haiti. Het betreft tehuizen waar kinderen verblijven die voor interlandelijke adoptie in aanmerking komen. Vanaf 1 januari 2019 is Stichting Help Haiti ook definitief gestopt met het doorsturen van donaties welke bestemd zijn voor desbetreffende kindertehuizen. Mochten er in 2019 onverhoopt nog donaties binnenkomen specifiek gericht aan een kindertehuis, dan zullen we deze terugstorten op rekening van de donateur of in overleg met de donateur (indien mogelijk) besteden aan één van onze andere projecten. 

Donaties die in 2018 zijn binnengekomen zullen nog worden afgehandeld met het betreffende kindertehuis.

Stichting Help Haiti richt zich op lokale projecten in Haiti ter bevordering van het bevolkingswelzijn en de economie aldaar.

Donatie accu's voor zonnepanelen

In 2017 heeft kindertehuis Bresma nieuwe zonnepanelen en accu's kunnen aanschaffen door donaties welke specifiek aan Bresma gericht waren.

 

Donatie goederen

Door donaties die specifiek voor Bresma binnen zijn gekomen, hebben we de afgelopen jaren diverse keren goederen kunnen doneren. De goederen zijn aangekocht in Haiti en bestonden uit babymelkpoeder, medicatie, luiers, voedsel en medische hulpmiddelen.

    

Herbouw van het pand Bresma

Kindertehuis Bresma ligt in Port-au-Prince. Het bestond uit 3 gebouwen. Tijdens de aardbeving in 2010 waren de gebouwen dusdanog beschadigd, dat men besloot de twee gehuurde panden af te stoten en het eigen pand te herbouwen. Hiervoor was veel geld nodig. Dankzij een gulle donatie van € 50.000 uit het Rabo Share4More fonds hebben we de eerste verdieping kunnen financieren.

        

Huidige status

Afgerond.