Leefgemeenschap Californe

Californe is een gemeenschap nabij de stad Hinche, ca. 80 km ten Noorden van Port-au-Prince. Het bestaat uit een school dat tevens fungeert als kerk. Het heeft zo’n 1800 inwoners die verspreid wonen binnen een straal van ongeveer 4 km van de school.  
Mensen wonen in eenvoudige huisjes gemaakt van bladeren en takken met een klein keukenplaatsje buiten.

 

Waterput geslagen

In samenwerking met Arcadis hebben we de gemeenschap een waterput kunnen schenken. Een prachtig project waar we heel trots op zijn! Hieronder ziet u de werkzaamheden en het eindresultaat.

​   

Nieuwe schoolborden

Het schooltje van de leefgemeenschap had 5 oude schoolborden die onbruikbaar waren geworden. Er zaten gaten in. Wij hebben de gemeenschap  5 nieuwe schoolborden kunnen geschonken. Hieronder ziet u de foto van de nieuwe schoolborden.

 

Donatie telescoopladder en laptop

Tijdens één van onze reizen naar Haïti hebben we een telescoopladder geschonken. Deze ladder wilde men graag hebben om aan het dak van het schoolgebouw te kunnen werken. De telescoopladder hebben wij gefinancierd. De laptop is geschonken door Arcadis.

Aankoop grond

Particuliere grond waarop het gebouw staat is door Stichting Help Haiti gekocht en geschonken aan de organisatie die daar actief is. Daardoor kan men ter plekke werken aan het verbeteren van het gebouw. Hieronder ziet u een landmeter die de kadastrale gegevens uitmeet.

Summerschool

In 2011, 2012 en 2013 hebben we  de summerschool gefinancierd. Dit betekent dat kinderen gedurende de zomer extra les konden krijgen. De kinderen hebben ons middels een brief en deze foto laten weten dat ze erg blij waren met onze hulp.

Huidige status project Californe

Afgerond.